Heerhugowaard - Alkmaar - Langedijk

GEMEENTE VERBETERT VERKEERSITUATIE BROEKERPLEIN

Het college van Langedijk heeft besloten de verkeersituatie ten oosten van het appartementengebouw in Broekerplein te verbeteren. Er wordt een aantal maatregelen genomen om overlast door bevoorradingsverkeer van en naar het Winkelcentrum Broekerveiling zoveel mogelijk te beperken.

Bewoners van het appartementengebouw aan de Voorburggracht hebben meermalen geklaagd over geluidsoverlast en het rijgedrag van bevoorradingsverkeer van en naar het winkelcentrum. Naar aanleiding van deze klachten heeft de gemeente Langedijk onderzoek verricht naar een aantal alternatieve bevoorradingsroutes aan de oostzijde van het appartementengebouw. Ook heeft de gemeente onderzocht hoe de huidige route kan worden verbeterd.

Stopverbod

Uit het onderzoek blijkt dat het verbeteren van de huidige route zowel tegemoet komt aan een deel van de klachten van de omwonenden en de verkeersveiligheid het meest vergroot. Zo komt er na de voltooiing van het gebied een stopverbod aan de oostzijde van het appartementengebouw, wordt de bebording aangepast en de doorstroming verbeterd middels fysieke ingrepen, zoals het verbreden van een inrit. Dit heeft als voordeel dat vrachtwagens elkaar hier kunnen passeren en dus niet meer op elkaar hoeven te wachten bij het appartementengebouw. Ook wil de gemeente hierop gaan handhaven en zal onderzoek verrichten om cameratoezicht mogelijk te maken.

De bewoners zijn inmiddels geïnformeerd door de gemeente. Komend voorjaar start de gemeente met de werkzaamheden in het gebied. Volgend jaar zal de verkeerssituatie worden geëvalueerd.

Geplaatst door Redactie

Deel dit bericht