Heerhugowaard - Alkmaar - Langedijk

Themamiddag kanker – Kanker en de (klein)kinderen

Evean, ’t Praethuys en Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Alkmaar houden op dinsdag 13 februari 2018 een themamiddag voor mensen met kanker en hun naasten over ‘kanker en de (klein)kinderen’.

Deze bijeenkomst is de zesde van een serie van tien themamiddagen over kanker. De middagen staan los van elkaar en kunnen afzonderlijk worden bezocht. Bij iedere bijeenkomst is een deskundige aanwezig.

Deze bijeenkomst gaat over ‘kanker en de (klein)kinderen’. Ook kinderen beseffen wat kanker is. Ze reageren ieder op hun eigen manier. Wat vertel je als je kanker hebt en welke reacties kun je verwachten? Zijn er manieren om hen te helpen? Wat betekent het voor jonge kinderen, pubers en jong volwassenen om een vader, moeder opa of oma met kanker te hebben? Deskundige mevrouw N. Kleverlaan, psycholoog en coördinator Praethuys, begeleidt deze bijeenkomst. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur in ’t Praethuys, inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten, Westerweg 50 te Alkmaar. Vanaf 13.45 uur is de zaal open en thee en koffie staan klaar.

Om deze themamiddag bij te wonen is aanmelding noodzakelijk. Belangstellenden kunnen hiervoor contact opnemen met de balie van patiëntenvoorlichting (huisnummer 037) van Noordwest locatie Alkmaar, telefoon: 072 – 548 3500. Voor deze themamiddag is een minimumaantal van 8 personen vereist en een maximum van 25.

Meer informatie over de themamiddagen is te vinden in de agenda op onze websites www.nwz.nl en www.praethuys.nl.

Geplaatst door Redactie

Deel dit bericht