Heerhugowaard - Alkmaar - Langedijk

Muziek in de Laurenskerk

De themamaand rondom de Nederlandse componisten Hendrik Andriessen (1892-1981) en Albert de Klerk (1917-1998) wordt op maandag 27 november afgesloten. De themamaand is georganiseerd om de 125e en 100e geboortedag van deze componisten te vieren met koorwerken tijdens de zondagse missen in de St. Laurentiuskerk. Beide componisten waren afkomstig uit Haarlem. Andriessen was de leraar van De Klerk, die zijn leermeester opvolgde in de St. Josephkerk in Haarlem. Allebei hebben zij veel voor de rooms-katholieke liturgie gecomponeerd, maar ook voor andere instrumenten, orkest en opera. Daarnaast speelden zij een belangrijke rol in het Nederlandse muziekleven van hun tijd. Zo is Andriessen onder andere directeur geweest van de conservatoria in Utrecht en Den Haag en Albert de Klerk stadsorganist van Haarlem en docent aan het Amsterdams conservatorium. Op maandag 27 november spelen de drie musici van de Matthias-Laurentiusparochie Una Cintiņa, Inge Oortwijn en Bart Vervaat enkele prachtige orgelwerken uit het veelzijdige oeuvre van deze componisten, waaronder de beroemde Sonata da chiesa van Andriessen. Op een mobiel carillon speelt Bart Vervaat bovendien enkele beiaardcomposities van Albert de Klerk. De verrichtingen van de musici zijn op een beeldscherm te zien. Een waardige afsluiting van een mooie muzikale maand!
Maandag 27 november, aanvang 20:00 uur. Sint-Laurentiuskerk, Verdronkenoord 68, Alkmaar. De toegang is € 8, inclusief een drankje na afloop.
Kijk voor meer informatie op www.matthiaslaurentius.nl/concerten/

Geplaatst door Redactie

Deel dit bericht