Heerhugowaard - Alkmaar - Langedijk

Balkanswingband Sultan in de Kooger Kerk

Zondag 26 november 2017 geeft Balkanswingband Sultan een concert in de Kooger kerk, Koog 30 te Zuid-Scharwoude. Het concert begint op 14:00 uur en zal duren tot ongeveer 16:30 uur. De zaal gaat open om 13:30 uur. Tijdens de pauze is er gelegenheid een drankje te gebruiken. Entree: EURO 12,50.

Sultan werd opgericht in 1984 door een aantal enthousiaste muzikanten die al eerder hun sporen in de internationale volksmuziek hadden verdiend. Sultan slaagde erin zich in korte tijd een goede positie te verwerven in het balkanfolkcircuit van zowel binnen- en buitenland en is een graag gezien orkest in folkcafe´s, bij volksdansbals, op danscursussen en festivals, en als begeleidend orkest van diverse theaterdansproducties.

Het repertoire van Sultan is vooral afkomstig uit de Balkan, met name Bulgarijë, Griekenland, Roemenië, Hongarijë, het voormalige Joegoslavië en Albanië. Maar ook muziek met etnologisch origine (Turks, Armeens en klezmer) is te horen bij Sultan.

De grote ervaring en kennis die de leden van Sultan in de loop der jaren hebben opgebouwd in het spelen en analyseren van internationale balkanfolk, het samenspelen met de grote meesters uit de betreffende landen en de vele reizen die zij daar maakten, heeft hen geïnspireerd om zowel de traditionele als de moderne muziekstijlen te beheersen. Zo kan het gebeuren dat een authentieke Epirotische tsámiko gevolgd wordt door een stevige balkanbeat.

Sultan heeft inmiddels een immens repertoire opgebouwd. Een gouden greep daaruit is vastgelegd op een drietal CD’s: Obsédé, Obstinato en de Jubileum-CD ’20 jaar Sultan’.

Van subtiele Bosnische en Griekse ballades, virtuoze Bulgaarse rutschenitsa’s en Servische kolo’s, tot Albanese shota’s, Macedonische čočeks en Roemeense Mahala-gypsyriffs; Sultan staat garant voor een swingend balkanfeest!

Sultan bestaat uit:

Ellen Boers – zang

Joris van Beek – viool / gadulka

Bert Kruijer – klarinet / saxofoon / kaval

Stef Koopman – accordeon

Joris ‘Igor’ Thomassen – bas

Jelle van Herwijnen – tambura / zang en diverse andere snaarinstrumenten

René Gosse – slagwerk

Meer info over dit concert en/of Sultan kunt u vinden op onze WEB-site: www.balkanswingbandsultan.nl

Geplaatst door Redactie

Deel dit bericht